ילדים 

הטיפול בילדים (החל מגיל 5) ובבני נוער מתקיים בשני צירים מקבילים. האחד – יצירת מרחב בטוח עבור המטופלים בו יוכלו להביא את עצמם כפי שהם ולהתחזק, והאחר - העבודה עם ההורים / משפחה כדי ללמוד את הסביבה המשפחתית ולדייק את היחסים.

הטיפול מתחיל בשיחה עם ההורים כדי להבין את המרחב בו גדלים הילדים, וממשיך בבחינת ההתנהלות הגופנית של המטופלים. דרך הסתכלות על הדפוסים הגופניים ניתן לזהות התנהגויות של קושי חברתי, אי התמדה, קושי בהתמודדות עם תסכול ועוד. בהמשך דפוסי התגובה הרגשיים והמחשבתיים נבחנים גם הם.

השיחה מהווה חלק קטן יותר בטיפול ומתקיימת תוך כדי משחקים והפעלת הגוף. צורת הישיבה, שמירה או אי שמירה על קשר עין, שווי משקל, התגובה להפסד במשחק ועוד מהווים מקור מידע להבנת המטופל ואמצעי ליצירת שינוי.

תפקידנו כמטפלים העובדים עם ילדים ובני נוער מתבטא בשני הצירים בהם מתקיים הטיפול – חיזוק המטופל וחיזוק היחסים המשפחתיים. לכן, לאורך כל הטיפול נשמר קשר עם ההורים. בדרך כלל, מדי כעשרה מפגשים מתקיימת שיחה פנים-אל-פנים עם ההורים. בין שיחות אלו מתקיים קשר טלפוני לפי הצורך. במקרים רבים, מתקיימות פגישות תכופות לצורך הדרכת הורים.

בני נוער

עקרונות הטיפול בילדים תקפים גם לגבי בני נוער, אך ברור כי התמודדויות של בני הנוער ושל המשפחה איתם, הם שונים ולכן הדגשים בטיפול ובמפגש עם ההורים שונים גם הם.
בתקופת ההתבגרות מתפתחות באונה הקדמית במוח היכולות הניהוליות. חדר הטיפולים מהווה את המרחב לתרגל יכולות אלו דרך תנועה, משחקי תפקידים ושיחה.
בתקופה זו קבוצת השווים חשובה יותר מההורים – נושא המקבל מקום בשיחות עם ההורים ובדיוק היחסים בין המתבגר לבין ההורים בפרט והמשפחה בכלל. 
 
050-7516279                     מרכז טיפולי מעוז                    Michaela.maoz@gmail.com
לייבסיטי - בניית אתרים